Suarez en Co sturen Ronaldo en Portugal naar huis

1-7-2018 17:31 - Door: MaxKoehorst

Suarez en Co sturen Ronaldo en Portugal naar huis

Portugal heeft zaterdagavond niet weten te winnen in de achtste finales van Uruguay. Het Zuid-Amerikaanse land won met veel fanatisme van een vechtend Portugal.

Vervolg: Suarez en Co sturen Ronaldo en Portugal naar huis

Het moest de dag worden van Cristiano Ronaldo, waar hij zijn land naar de kwartfinales zou gaan schieten, de Portugees was diverse keren dichtbij maar het werden Luis Suárez en Edinson Cavani die de wedstrijd van het toernooi gingen spelen. Suárez begon al vroeg in de wedstrijd en gaf een superassist op Cavani die laatstgenoemde met zijn schouder en nek in het doel achter Rui Patrício kon krijgen.

 

Maar Portugal weigerde het snel op te gaan geven, Ronaldo en Ricardo Quaresma strooiden met ballen maar het mocht niet baten. Net aan het begin van de tweede helft was daar een mooie hoge bal op Pepe die van Raphaël Guerreiro kwam, hij viel perfect op het hoofd van de Beşiktaş-verdediger en hij kon perfect de 1-1 binnenkoppen. Het moreel om te winnen was weer helemaal terug bij het Europese land en de rest van de wedstrijd werd het een heus eenrichtingsverkeer. Totdat daar opeens een uitbraak was van Cavani, die met een perfect geplaatste bal de keeper kon verschalken. Dat mocht de pret van de Portugezen alsnog niet drukken; er volgden minimaal 15 schoten op doel van onder meer Quaresma, Ronaldo en invaller Manuel Fernandes, bij laatstgenoemde werden zijn kansen flink gehekeld door vedette Ronaldo en trainer Fernando Santos, die toch echt had gehoopt dat zijn invaller ging voor de hoge voorzetten.

 

Op het einde mocht de keeper nog mee naar voren bij een 2-1 voorsprong voor Uruguay en de keeper kwam zelfs nog aan de bal maar alle corners en kansen kwamen niet dichtbij Galatasaray-keeper Fernando Muslera.

 

Dat zorgt er dus voor dat niet alleen Lionel Messi maar ook Ronaldo er in de eerste ronde van de knock-out fase al uit liggen. Uruguay zal in de volgende rond een sterk Frankrijk treffen en dat kan nog weleens een leuke wedstrijd worden.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Suarez en Co sturen Ronaldo en Portugal naar huis

Een korte samenvatting: Portugal heeft zaterdagavond niet weten te winnen in de achtste finales van Uruguay. Het Zuid-Amerikaanse land won met veel fanatisme van een vechtend Portugal..

Meest gelezen