Wolverhampton houdt zich staande tegen Guardiola

25-8-2018 22:08 - Door: MaxKoehorst

Wolverhampton houdt zich staande tegen Guardiola

Wolverhampton Wanderers speelde zaterdagmiddag in eigen huis tegen Manchester City en Nuno Espírito Santo – trainer van de thuispartij – liet er geen gras over groeien tegen Pep Guardiola, het was wellicht de meest ongelukkige wedstrijd voor de club uit Manchester sinds het aantreden van de Spaanse oefenmeester.

Vervolg: Wolverhampton houdt zich staande tegen Guardiola

Manchester City liet al vroeg zien wat het in huis had maar het kwam er nog niet helemaal uit. David Silva speelde hier en daar wat onhandig en er werd nu wél een Kevin de Bruyne gemist, die eerder met een ernstige blessure maanden uitviel. Sergio Agüero had kans na kans maar het mocht niet echt baten bij de Argentijnse aanvaller. Wolverhampton had weinig moeite met de kansen van City, het speelde voor een gelijkspel en had maar af en toe intenties om te winnen.

 

Vroeg in de wedstrijd was het de middenvelder İlkay Gündoğan met een goede kans maar de Portugese doelman Rui Patrício stond de hele wedstrijd goed te keepen en hield dus ook deze bal uit zijn doel. Wolverhampton probeerde daarna met een aanvallende instelling samen met João Moutinho en Diogo Jota door te breken en hier en daar vertoonde de verdediging van City scheuren; zo ook als Belg Vincent Kompany de bal knullig meegeeft aan de Wolves maar uiteindelijk de vlag omhoog ziet gaan als Jota hem aan Raul Jimenez geeft. Het scheelde niet veel maar het was inderdaad terecht buitenspel. Direct daarna gaat Agüero aan de haal met de bal en hij schiet hem op de paal en weer even daarna haalt Raheem Sterling hard uit maar daar stond die goede Portugese keeper weer goed op te letten om de bal uit de kruising te halen.

 

Manchester City probeert nu aan het einde van de eerste helft de overhand te krijgen maar dat wil nog niet vlotten, de spits Agüero heeft nog wat kansen en Silva ook maar het zijn allemaal geen doelpunt-waardige momenten. We gaan dus rusten bij een 0-0.

 

Manchester zal uiteraard niet tevreden zijn met een punt en Guardiola voert wat kleine wijzigingen door aan de niet gewijzigde basiself. Helaas werken die tegen hem als Hélder Costa bijna voor de 1-0 kan zorgen, doelman Ederson houdt City hier in de wedstrijd en haalt er een hoekschop uit voor de tegenstander, helaas is het in die hoekschop wel raak; een controversiële handsbal van Willy Boly, de speler kopt de bal tegen zijn hand en de bal rolt daarna het doel in van doelman Ederson. Het doelpunt gaat door en het is dus 1-0 voor Wolverhampton. City gaat direct in de aanval maar ziet wederom kans op kans over, naast of tegen het houtwerk gaan. Twaalf minuten daarna is het de verdediger Aymeric Laporte die de verlossende 1-1 op het scorebord zet door een snoeiharde kopbal in het net te werken.

 

Even later had het ook 1-2 kunnen zijn maar weer is daar Patrício die zijn ploeg in de wedstrijd houdt. Manchester City krijgt in de slotseconden met een vrije trap nog de ideale kans op de 1-2 maar het zat niet mee; de bal van Agüero stuit vol op de lat en het is daarna over, Guardiola verspeelt dus al vroeg in de Premier League twee kostbare punten.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Wolverhampton houdt zich staande tegen Guardiola

Een korte samenvatting: Wolverhampton Wanderers speelde zaterdagmiddag in eigen huis tegen Manchester City en Nuno Espírito Santo – trainer van de thuispartij – liet er geen gras over groeien tegen Pep Guardiola, het was wellicht de meest ongelukkige wedstrijd voor de club uit Manchester sinds het aantreden van de Spaanse oefenmeester..

Meest gelezen