Weergaloos PSV laat geen spaan heel van nietig Willem II

2-9-2018 11:45 - Door: MaxKoehorst

Weergaloos PSV laat geen spaan heel van nietig Willem II

Willem II en PSV namen het zaterdagavond tegen elkaar op in de vierde speelronde van de Eredivisie. Zowel Willem II als PSV hadden plannen om de goede reeks van de vorige week door te zetten maar dat werd alleen gedaan door de Eindhovenaren.

Vervolg: Weergaloos PSV laat geen spaan heel van nietig Willem II

Trainer Mark van Bommel koos voor een standaard basiselftal met Érick Gutiérrez nog niet in de gelederen door een te recente transfer richting Eindhoven. Hirving Lozano, Luuk de Jong en Steven Bergwijn stonden voorin in de basis met Fran Sol, Donis Avdijaj en Aras Özbiliz tegenover ze. De niet getransfereerde Sol wilde het PSV graag lastig maken maar kon zijn club uiteindelijk niet ver laten komen.

 

Van Bommel’s hand was weer duidelijk zichtbaar; – net zoals in de andere wedstrijden van PSV onder de oud-speler – verzorgd en aanvallend voetbal met het doel om de tegenstander volkomen te overrompelen. Dat slaagde al vroeg tegen de Tilburgse club door Jorrit Hendrix die besloot na enkele minuten keihard uit te halen. Daar had doelman Timon Wellenreuther nooit op gerekend en de rest van Willem II ook niet, Hendrix kon dus uiterst fraai voor de 1-0 tekenen en daarna werd het prijsschieten voor PSV.

 

Niet veel later had PSV weer kans op kans en de individuele klasse van Bergwijn straalde er weer vanaf. De speler haalde met een mooi finesse-schot in de hoek goed uit en Wellenreuther mocht binnen een kwartier twee keer vissen in het net. De 3-0 liet nog even op zich wachten omdat PSV niet al te zuinig met hun kansen om ging maar die kwam er toch echt toen de Uruguayaanse speler Gastón Pereiro uit een penalty met iets meer dan een halfuur op de klok de bal er fraai inschoot. De penalty leek eerst een vrije trap te worden omdat er twee seconde daarvoor Pereiro nog onderuit werd getrokken buiten de zestien. Lozano werd echter onderuit gehaald bínnen de zestien en daar werd wel voor gefloten.

 

Willem II was al behoorlijk de weg kwijt met 3-0 op de teller maar nieuwkomer Nick Viergever had hele andere plannen dan genoegen nemen met een +3 doelsaldo, de speler kreeg de bal vanuit de rebound en kon vervolgens hard uithalen boven de doelman die dus de vierde van de avond erin zag vliegen. PSV had nu wel erg veel kansen op doel en het had misschien zelfs wel op een grotere voorsprong moeten staan maar met een 4-0 voorsprong zal niemand ze dat kwalijk nemen.

 

Na de rust wilde PSV de 4-0 graag goed uitspelen en niets meer incasseren, dat laatste ging in de eerste minuut al fout toen clubicoon Sol via Diego Palacios de bal erin kon krijgen, achter Jeroen Zoet. Een slecht verdedigde Palacios ging vooraf. Willem II rook daarna even bloed maar dat werd de kop in gedrukt omdat PSV dit niet wilde weggeven en met enkele minuten stond nummer twee van Viergever op de teller die vanuit een doorgekopte vrije trap heerlijk in kon komen vliegen en zo voor de 5-1 mocht tekenen, voor hem dus een productieve avond. Wat later was daar ook nog een 6-1 van Bergwijn en daar bleef het bij.

 

PSV domineerde volledig en won dus zonder moeite terwijl de ploeg van Adrie Koster werd vernederd.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Weergaloos PSV laat geen spaan heel van nietig Willem II

Een korte samenvatting: Willem II en PSV namen het zaterdagavond tegen elkaar op in de vierde speelronde van de Eredivisie. Zowel Willem II als PSV hadden plannen om de goede reeks van de vorige week door te zetten maar dat werd alleen gedaan door de Eindhovenaren..

Meest gelezen