Ajax overklast Vitesse zonder al teveel moeite

3-9-2018 09:33 - Door: MaxKoehorst

Ajax overklast Vitesse zonder al teveel moeite

De ploegen van Leonid Slutskiy en Erik ten Hag namen het zondagmiddag tegen elkaar op in het Gelredome, het beloofde vooraf een mooi affiche te worden; aangezien de clash tussen Vitesse en Ajax altijd een mooie aangelegenheid is.

Vervolg: Ajax overklast Vitesse zonder al teveel moeite

Niets was minder waar voor de Arnhemse thuisploeg, de clubs stonden nog koud in het veld toen Hakim Ziyech besloot uit te halen en direct voor de 1-0 mocht tekenen. De Marokkaanse Nederlander die besloot te blijven bij Ajax en een mooi contract kreeg was dus direct al belangrijk. Vitesse was beduusd en kwam na de 1-0 een achterstand niet meer te boven omdat Klaas-Jan Huntelaar enkele minuten later alweer voor nummer twee tekent, via een vrije trap van Ziyech. Binnen tien minuten was het dus al 2-0 voor de uitploeg Ajax.

 

Vitesse probeerde echter wat terug te doen en dat was duidelijk zichtbaar vanaf de zijlijn, de Russische oefenmeester was woest om de snelle tegengoals maar met een 0-2 achterstand kun je nog terugkomen. Daar maakte Dušan Tadić twaalf minuten later abrupt een einde aan door met een fraaie individuele actie en een mooie stift doelman Eduardo te passeren voor een hele snelle 3-0 voorsprong. Ajax was eigenlijk al binnen na twintig minuten (!) spelen en de voorhoede met Ziyech, Tadić en Huntelaar liep zeer goed. Ten Hag koos er deze keer voor om David Neres op schaduwspits te zetten en dat pakte mooi uit. In de minuten die volgde kon hij met zijn diepgang laten zien waarom hij bij Ajax speelt en de combinaties met Frenkie de Jong waren af en toe weergaloos.

 

Een uitbreiding van de voorsprong zat er voor de rust niet meer in, na de rust was het bijna gelijk 4-0 toen Neres uitbrak maar dat werd gestopt door Jake Clarke-Salter en Maikel van der Werff. Niet veel later was daar Ziyech die een goede bal meegaf aan Huntelaar, de spits schoof de bal laag en hard het net in en er stond heel even 4-0 op het bord voordat er buitenspel werd geconstateerd door het team van scheidsrechter Pol van Boekel. Één minuut later was het alsnog raak op precies dezelfde wijze nadat deze keer Tadić de bal besloot mee te geven, weer was daar een matige verdediging en Huntelaar kon deze keer Eduardo met een stift passeren voor de 4-0. Even later probeerde hij dit weer maar de tweede keer ging het net niet door.

 

Ajax had het halfuur daarna nog drie keer moeten scoren maar verzuimde dat te doen omdat het niet meer de scherpte van de eerste twintig minuten had. Matthijs de Ligt zorgde er hoogstpersoonlijk nog voor dat minstens twee Vitesse-goals niet doorgingen door zijn sterke acties en daarnaast was keeper André Onana ook nog eens goed in vorm met wat goede reddingen.

 

Ajax wint dus gemakkelijk in Arnhem en zet dus de achtervolging in op PSV, AZ en Vitesse lijken tijdelijk uitgeschakeld in de strijd om de top drie.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax overklast Vitesse zonder al teveel moeite

Een korte samenvatting: De ploegen van Leonid Slutskiy en Erik ten Hag namen het zondagmiddag tegen elkaar op in het Gelredome, het beloofde vooraf een mooi affiche te worden; aangezien de clash tussen Vitesse en Ajax altijd een mooie aangelegenheid is..

Meest gelezen