Ajax komt laat op stoom maar wint wel

16-9-2018 10:12 - Door: MaxKoehorst

Ajax komt laat op stoom maar wint wel

Ajax en FC Groningen namen het zaterdagavond tegen elkaar op in de Eredivisie. Ajax zag titelkandidaat PSV eerder die avond domineren tegen ADO Den Haag en de Amsterdammers wilden dus graag winnen, hun wens kwam uit maar gemakkelijk was het aanvankelijk niet voor ze.

Vervolg: Ajax komt laat op stoom maar wint wel

FC Groningen, wat op dit moment in een redelijke crisis verkeert door de matige resultaten, heeft baat bij een goed resultaat tegen Ajax, hoewel dit makkelijker is gezegd dan gedaan was de bedoeling door middel van een counter Ajax op te breken, in een verdedigende 5-4-1 opstelling. Ajax daarentegen speelde attractief voetbal met hun bekende 4-3-3. Ajax-trainer Erik ten Hag wijzigde niets ten opzichte van de vorige wedstrijd en bij Groningen koos Danny Buijs voor de nodige wisselingen met diverse Ajax-huurlingen in de selectie.

 

Ajax speelde vroeg in de wedstrijd erg wisselend voetbal. Na tien minuten was daar een mooie actie van Argentijn Nicolás Tagliafico en die kon met een fijne actie de bal mooi afwerken achter Sergio Padt, na lang overleggen ging het doelpunt niet door; de VAR moest eraan te pas komen en het zou tóch buitenspel zijn geweest. Niet veel later volgde weer een mogelijk VAR-moment maar nu werd er een penalty toegekend aan Ajax, Dušan Tadić liet deze aan Klaas-Jan Huntelaar die perfect kon afronden en Padt dus passeerde. Het duurde vervolgens erg lang voordat Ajax en Groningen weer creatief werden en pas aan het einde van de tweede helft kwam er weer een beetje leven in de brouwerij aan beide kanten.

 

Bij Ajax nam Hakim Ziyech het heft in eigen handen en hij wilde Ajax verzekeren van de overwinning. Toch was het weer Huntelaar nadat hij een mooie bal kreeg aangespeeld en vervolgens besloot keihard uit te halen; 2-0 Ajax en het leek over en uit voor de veelbesproken directeur Ron Jans en trainer Buijs. Toch waren er nog wat kansen van Groningen waar Ajax wellicht beter had kunnen verdedigen maar net zoals in de eerste helft stond Matthijs de Ligt vaak goed gepositioneerd en voorkwam hij een mogelijke aansluitingstreffer.

 

Tien minuten na de tweede van Ajax was daar een opkomende Ziyech die vervolgens met de buitenkant een fenomenale pass gaf op Tadić en laatstgenoemde hoefde alleen nog maar zijn voet er tegenaan te zetten, Ajax dus op 3-0 en daar bleef het bij. Ajax dus nog steeds in de achtervolging na de 7-0 zege van PSV op ADO eerder op zaterdag.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax komt laat op stoom maar wint wel

Een korte samenvatting: Ajax en FC Groningen namen het zaterdagavond tegen elkaar op in de Eredivisie. Ajax zag titelkandidaat PSV eerder die avond domineren tegen ADO Den Haag en de Amsterdammers wilden dus graag winnen, hun wens kwam uit maar gemakkelijk was het aanvankelijk niet voor ze..

Meest gelezen